In Revoc

Ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελιά!

Έχετε επιστρέψει από τις διακοπές εδώ και ένα μήνα και το παιδί σας δεν λέει να μπει σε πρόγραμμα, συν της άλλης, έχει ξεκινήσει το σχολείο αλλά αρνείται να ακολουθήσει τις σχολικές και εξωσχολικές του δραστηριότητες;
Ελάτε να δούμε παρέα πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε…

Ψυχολογία μετά τις διακοπές σε μικρούς και μεγάλους

Μην ανησυχείτε …Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προσαρμογή μετά τις διακοπές διαρκεί λίγες ημέρες έως και εβδομάδες. Το μέγεθος της απαισιοδοξίας, το αίσθημα αβεβαιότητας και ματαιότητας για τους μεγάλους αλλά και βαρεμάρας για τους μικρούς της παρέας μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες στον ύπνο, σωματική και ψυχική κόπωση, σκαμπανευάσματα της ψυχολογίας και της διάθεσης μας, έλλειψη κινήτρου για εργασία, κοινωνική απομόνωση και άρνηση επιστροφής στην καθημερινή ρουτίνα για το παιδί.

backtoscholl2

Επίσης, τα συμπτώματα αυτά ναι μεν μπορεί να είναι έντονα, αλλά αποτελούν παροδική αντίδραση στις συνθήκες μετάβασης και επομένως δεν είναι παθολογικά, ενώ θα μειώνονται όσο το άτομο καταφέρνει και προσαρμόζεται στην καθημερινή του ζωή, ανταποκρινόμενο σταδιακά στις ευθύνες του.

Πιο δύσκολη επιστροφή βέβαια αναμένεται να έχουν τα παιδιά…όσο για τους μεγάλους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διακοπές στη ζωή μας «είναι το κερασάκι και όχι η τούρτα» γι’αυτό ας κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο ουσιαστική και πιο όμορφη! Βάλτε στόχους για το Φθινόπωρο-Χειμώνα και βρείτε λύσεις και πρακτικές στα μέχρι τώρα σας προβλήματα, τα οποία σας εμποδίζουν να ευτυχίσετε στην καθημερινότητα σας!

Ξεκινάμε το σχολείο και τις καθημερινές μας δραστηριότητες:

Η μετάβαση λοιπόν στη νέα σχολική πραγματικότητα όπως έχουμε πει ήδη δεν είναι εύκολη. Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο καθημερινό Χειμερινό πρόγραμμα, αλλά στην πορεία τα καταφέρνουν και άλλα απλά αρνούνται κατηγορηματικά!

Οι παιδοψυχολόγοι προτείνουν: αν το παιδί δε θέλει να επιστρέψει στο σχολείο, χρειάζεται να συζητήσετε μαζί του ώστε να μάθετε τι είναι αυτό που το ενοχλεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα λύσει το πρόβλημα…παρά την καλή διάθεση που έχετε για συζήτηση, το παιδί σας ίσως να μην είναι έτοιμο να συζητήσει ή να μην μπορεί να ορίσει τι ακριβώς είναι αυτό που το ενοχλεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να μην τον πιέζετε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο από την πλευρά σας να έχετε θετική στάση και υπομονή να του περάσετε το μήνυμα ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν έχει θα το βοηθήσετε και θα είστε δίπλα του.

1) Η νέα χρονιά συνεπάγεται κάποιες φορές νέα πρόσωπα, νέα τάξη, νέο δάσκαλο/α. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό θα είναι να πάτε με το παιδί στο σχολείο, να γνωρίσετε παρέα τους χώρους, τους δασκάλους και να εξοικειωθεί με το περιβάλλον. Έτσι, θα μειωθεί το άγχος και η αβεβαιότητα.

2) Αγοράστε παρέα με το παιδί σας τη σχολική τσάντα, την κασετίνα και τα μολύβια, ώστε να μπαίνει σιγά σιγά σε… διάθεση σχολείου. Tip: Δώστε του χαρά αγοράζοντας για την καθημερινή του φροντίδα και υγιεινή υγρά μαντηλάκια ή χαρτομάντιλα με τον αγαπημένο του ήρωα!

Πείτε του πως θα τον φιλάει στο σχολείο ο αγαπημένος του φίλος/η Frozen, Minions, Peppa Pig. Η Revoc σε συνεργασία με όλα τα Super Market και γνωστά Πολυκαταστήματα Παιχνιδιών διαθέτει στους μικρούς της φίλους απαλά χαρτομάντιλα τσέπης με γνωστούς παιδικούς ήρωες, ιδανικά για τις παιδικές μυτούλες και όχι μόνο! Συγκεκριμένα θα βρείτε χαρτομάντιλα με: Hello Kitty, την Frozen, την Peppa Pig, τον Mickey Mouse, την Minnie, τα PJ Masks, τα Minions, τα Cars, το Unicorn, τα Trolls, τα Star Wars, τον Spiderman.

8033661561353-Hello-Kitty-Pocket-Tissues 8033661564866-Peppa-Pig-Pocket-tissues Mickey mouse1 pj_xartomantila_site

Υγρά Μαντηλάκια με: τους Minions, Peppa Pig και Frozen
Τα υγρά μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αφήνουν μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας, συμβάλλοντας στην σωστή υγιεινή του παιδιού, σεβόμενα το φυσικό pH της επιδερμίδας του.Με αυτοκόλλητο που ανοίγει και κλείνει ξανά και ξανά είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση, στο σχολείο, στις αθλητικές δραστηριότητες, σε μια εκδρομή ή στις διακοπές.

8029241117201-Naturaverde-Kids-Frozen-Wet-Wipes-15 8410800061606-Peppa-Pig-Wet-Wipes-20-3 imageedit_2_5517014726

Επιτραπέζιος κύβος για το γραφείο: την Frozen, την Peppa Pig, την Hello Kitty, τα Star Wars, το Unicorn, τα Minions, το Mickey Mouse, τα Pj Masks, τα Cars

8033661567171-Frozen-Facial-Tissues-cube unicorn_kouti Cars3_2 cattivissimo_serie_completa_cubotti1

3) Μην φορτώσετε πολύ το πρόγραμμά του με εξωσχολικές δραστηριότητες και εστιάστε σε όσα τον ευχαριστούν.

4) Σταδιακά αναπροσαρμόστε το ωράριο του ύπνου του, ώστε να καταφέρει να ξυπνάει νωρίς για το σχολείο.

5) Διαμορφώστε το δωμάτιο του με τέτοιο τρόπο ώστε να μελετά χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Αγαπητοί γονείς είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε …
ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μικρούς μας φίλους και καλή πρόοδο με ότι καταπιαστούν!